Yine Bir Mülakat

Geçen hafta yine bir mülakat vardı, java developer statüsünde başvuru yapan ve bürüt dokuzbin küsür lira maaş alacak bir adaya sorulan 4-5 sorunun hiçbirine doğru cevap vermemesi üzerine mülakat yapan jüri üyesi bir arkadaş “size java’da yazılan programlar en hızlı çalışan programlardır, desem ne dersiniz” diye bir soru sordu ve aldığımız cevap “evet java’nın performansı çok iyidir” şekline oldu.

Aday olan arkadaş mülakat odasından çıktı ama hatıralarımızdan hiç çıkmayacak, kendisinin durumun farkında olduğundan bile şüpheliyim, birileri bu duruma müdahale etse çok iyi olur.

Piyasada insanlar değişik ünvanları alıp değişik işlere talip olabiliyorlar, insanın kendi iç hesaplaşması ayrı bir boyut ama bir ülkenin yazılım sektöründe böyle ünvanlar almak ve talip olmak bu kadar kolay olmamalı diye düşünüyorum. Ülkede herşeyin bir kontrolü bir denetimi var, neredeyse denetim olmadan adım atamayacağız ancak en özgür sektör yazılım sektörü, dünya standartlarında zaten yazılım projelerinin %60 gibi bir oranı başarısızlıkla biterken ülkemizde bu durum ölçülemiyor bile.