İleri C dersi

 

Proje Tanım Sayfası

 

Projelerinizin teslim tarihi, derslerin son günüdür. (Derslerin son günü saat 24.00’den önce e-posta ile ulaştırmış olmanız gerekmektedir.) Bu tarihten önce gönderebilirsiniz bir limit yoktur.

 

Projelerinizin gösterisi (demo) final haftasının son günü veya final haftasından sonraki haftanın ilk günü olacaktır, bu tarih ve saat daha sonra duyurulacaktır.

 

Projelerinizde seçtiğiniz konuya göre aşağıdaki özellikleri içermelisiniz. Projeniz sadece bunlardan oluşmamalı seçtiğiniz konuya göre uygulama yapmalısınız. Proje notlarınız 100 üzerinden değildir. Seçtiğiniz konu basitse daha düşük bir not üzerinden (örneğin 80) , zorsa daha yüksek bir not (örneğin 150)  üzerinden değerlendirmeye tabi tutulur.

 

Proje Değerlendirmesi:

 

Projenin gerçeklenmesi %80

Projelerin hepsinde, Linked List (bağlı liste) kullanımı zorunludur. Bunun dışında derste öğrendiğimiz konulardan ne kadar fazlasını kapsarsa proje o kadar daha başarılı sayılacaktır. Yani projenin amacı derste öğrenilen konuların uygulamasıdır.

Projelerinizin gerçeklenmesi aşağıdaki kriterlere göre yapılacaktır:

  1. modülerlik: Projeleriniz kesinlikle fonksiyonel olacaktır. Yaptığınız işlemleri fonksiyonlara bölerek kod tekrarını engelleyecek ve genel amaçlı fonksiyonlar üreteceksiniz.
  2. Okunabilirlik: Kodunuzun okunabilir olması gerekmektedir. Kodunuzun indentation (girintili yazılması), comment (yorumlarının detaylıca yazılmış olması), değişken isimleri, fonksiyon isimleri vs. anlamlı olması gerekmektedir.
  3. Kullanılabilirlik: Programınızı yazarken programınızın kullanıcı ile dost olmasını hedeflemelisiniz. Basit bir işlem için kullanıcıya işgence yapmayıp mümkün olan en kolay şekilde tasarlamalısınız, ve bunu detaylıca açıklamalısınız.
  4. Dayanıklılık: Programınız dayanıklı olmalıdır. Yani hatalı girişlere karşı veya kullanıcı hatalarına karşı program direnç göstermeli ve hatasız çalışmalıdır.

 

Proje Raporu %20

proje analizi ve problem ile ilgili analizinizin bulunması gerekiyor.

Proje tasarımınız ve analiz aşamasında ortaya konulan probleme önerdiğiniz çözüm yöntemi bu çözüm yönteminin eksikleri ve iyileştirmesi.

Gerçekleme bölümünde projenizin kodlaması ve uygulaması sırasında karşılaştığınız problemler, çözümleriniz ve kodunuzdaki kritik noktalar yer almalı.

Test bölümünde projenizin testleri hataları ve düzeltme aşamaları yer almalı.

Her projede mutlaka derste anlattığımız akış diyagramı (Flow chart) yer almalıdır.

Raporlarınızı da kodunuz ile birlikte derslerin son günü ulaştırmanız gerekmektedir. Ancak isterseniz yukarıdaki adımları bölerek ayrı ayrı raporlar halinde yollayabilirsiniz. Bu sayede bir aşamadaki hatanız son güne kadar kalmadan tespit edilebilir. Ancak riski üstlenmeniz şartıyla karar sizindir.

 

Önemli: Projenin herhangi bir kısmında başka bir kişiden, kitaptan ya da internet üzerindeki herhangi bir kaynaktan kopyalama yapılması kesinlikle yasaktır. Kodunuzun ufak bir kısmında bile kopya çekilmesi durumunda proje notunuz 0 olacaktır.